Lite om mig själv

Foto är en stor del av mitt liv och har till större delen handlat om ett brinnande intresse att fotografera och visa upp en tolkning av verkligheten som jag ser den på och ett hjälpmedel för att stimulera till engagemang och förståelse i olika frågor och teman.

Kameran har använts mycket i arbetet och i olika föreningar och då främst för reportage och artiklar samt produktioner av hemsidor, böcker, tidskrifter, bildvisningar och affischer. Även på vardagen är jag en flitig fotograf med särskilt intresse för blommor, och mina tvillingar som är tacksamma objekt att fota.

I den här sidan visar jag upp några album med lite av de områden som jag tycker om att fota och med en hel del från min vardag, och det är förutom mina vilda tvillingar blommor av alla dess slag och både som makro och lite mera på håll. Jag är intresserad av människor så det blir några bilder med porträtt också, och andra teman som jag kan finna intressant.

Då jag har arbetat 10 år med Kuba på olika sätt och i mångt och mycket använt min kamera för att underlätta arbetet och stimulera människor i bildvisningar och artiklar så visar jag upp min samling med bilder från Kuba, med porträtt, stadsvyer, naturen och kulturen, med mycket mera.

Jag tar gärna uppdrag i olika former och i mina album kan du se ungefär vilka former av foton jag normalt tar, och det är ett brett register. Men porträtt, dokumentation och reportage för tidningsproduktion är det jag mestadels har sysslat med, och jag är snitsig på att skriva texter också.

Jag har anpassat mitt yrkesliv för att skapa utrymme för fotografering och kör buss och sköter en del konsultarbeten för föreningar på deltid för att skapa tid åt fotografering. Kontakta mig gärna så kan vi diskutera vidare :)


Vänligen

Achim Rödner